Coronavirus

Covid 19

Reageer zelf niet op reanimatie-oproepen als je verkouden bent of andere ziekteverschijnselen hebt die zouden kunnen wijzen op griep of Coronavirus. Dit geldt ook als een van je huisgenoten hier last van heeft of jij zelf of een van je huisgenoten positief is getest. Er worden genoeg andere burgerhulpverleners opgeroepen.

Coronavirus update (22 juni 2020)

Door de daling van het aantal besmettingen is het Covid-19 protocol van maart 2020 niet langer op alle situaties van toepassing.

NIEUW TIJDELIJK REANIMATIEPROTOCOL VOOR BURGERHULPVERLENERS 

Heeft u zelf als burgerhulpverlener (of een van uw huisgenoten) klachten of is er sprake van een positieve testuitslag op Covid-19, dan vragen wij u niet te reageren op een reanimatie-oproep. U zou immers anderen kunnen besmetten.

Voor slachtoffers zonder verdenking van Covid-19 geldt het normale reanimatieprotocol zoals u dat geleerd heeft bij de cursus. Het is verstandig dat er maar 2 burgerhulpverleners bij het slachtoffer zijn. Na afloop uw handen goed schoonmaken en ontsmetten bij een van de hulpverleningsvoertuigen. 

Bij een vermoeden van Covid-19 bij het slachtoffer geldt: open de luchtweg niet en ga niet boven het hoofd van het slachtoffer naar ademhaling luisteren of voelen, ga niet beademen, dek de neus en mond van het slachtoffer af met een doek of mondmasker. Geef wel borstcompressie en sluit zo snel mogelijk een AED aan. 

Lees hier verder voor de details: www.reanimatieraad.nl/coronavirus-en-reanimatie