Instellingen

Download HartslagNu app (gratis)

Download in ieder geval de HartslagNu app en stel deze in met je accountgegevens van HartslagNu.

Andere nuttige apps (gratis)

Reanimatie app van de Hartstichting: voert je met gesproken tekst door het reanimatieproces, bevat ook metronoom voor de snelheid van de hartmassage. https://www.hartstichting.nl/doe-mee/apps

EHBO app van het Rode Kruis: is een uitgebreide handleiding voor het verlenen van EHBO; deze bevat geen gegevens meer over de locatie van AED’s. Raadpleeg daarvoor de HartslagNu app.  https://www.rodekruis.nl/ehbo/gratis-ehbo-app/

Je kunt dit digitale handboek ook in app vorm op je mobiele telefoon zetten. Ga via je internetbrowser naar stichtingrna.net en kies dan om dit adres als favoriet op te slaan of als icoontje in je applijst op te nemen (Apple iPhone: exportknop, zet op beginscherm).

Beschikbaarheid en meldingsinstellingen

Wist je al dat het ook mogelijk is om je beschikbaarheid aan HartslagNu door te geven? Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens je werk of in de nachtelijke uren niet opgeroepen te worden.

Bedenk dat je sowieso niet verplicht bent om op iedere melding te reageren. De app vraagt of je wilt gaan. Kies je voor “nee”, dan roept het systeem iemand anders op. Echter, wanneer je op bepaalde tijden niet opgeroepen wenst te worden dan willen wij je vragen dit toch door te geven. Doordat wij je op deze tijden niet oproepen is er de mogelijkheid om een andere burgerhulpverlener op te roepen die wellicht wel kan reageren op de melding.

Je beschikbaarheidsinstellingen worden bijgehouden via HartslagNu.

Je kunt je beschikbaarheid aanpassen door via je computer in te loggen op je account. Klik vervolgens op ‘mijn beschikbaarheid’.

Instellingen van je telefoon

Mocht je wel 24/7 beschikbaar zijn staan hieronder een aantal tips om je telefooninstellingen zo aan te passen dat de kans het grootst is dat je de melding opmerkt.

Wist je dat je kunt uitproberen of de push notificatie via je app werkt? Ga dan op een computer naar mijnhartslagnu.nl, onderdeel app, gekoppelde apparaten. Klik het apparaat aan dat je wilt testen en klik op “test notificatie”. Dit test niet de alarmeringstoon, maar alleen of er gepusht kan worden naar de app.

 1. In de HartslagNu app kun je verschillende geluiden kiezen. Kies het geluid dat voor jou het best opvalt en afwijkt van andere ringtones etc.
 2. Op veel telefoons gaat het geluid van deze app via het ‘mediavolume’. Dit is het volume waarop je onder andere video’s bekijkt. Zorg er daarom voor dat dit geluid aan staat.
 3. Vanaf 13-10-2020 heeft HartslagNu een nieuw alarmeringsnummer: 097 00515 9109. Het oude nummer 06 42500512 vervalt hiermee. Sla dit nieuwe nummer op in de contactenlijst van jouw telefoon en geef het een afwijkende ringtone door het toe te voegen als voorkeursnummer of favoriet; zo kan je ook de oproep door een stille of niet-storen stand van je telefoon laten gaan als je dat wilt. Het opnemen van een aparte ringtone is belangrijk; zo valt het extra op als wij je oproepen en mis je niet per ongeluk een oproep. Lees hoe je dat doet >
 4. Wil je (alleen) opgeroepen worden op basis van je actuele lokatie, zet dan GPS aan op je telefoon (en sta de HartslagNu app toegang toe tot je lokatiegegevens). Klik bij instellingen in de app “huidige lokatie” aan. Dit is de beste instelling. Is je actuele lokatie niet te zien voor de app, dan valt het systeem terug op je opgegeven woon-/werkadres.
 5. Op iOS-telefoons (Apple iPhone) dien je er voor te zorgen dat notificaties van de app toestemming hebben om geluid te maken. Dit kunt u doen door te gaan naar ‘instellingen’en vervolgens naar ‘berichtgeving’. Je kunt hier controleren of ‘geluiden’ ingeschakeld staat voor de HartslagNu-app.
 6. Op iOS-telefoon (Apple iPhone) is een niet-storen functie aanwezig. Heb je deze functie (handmatig of gepland) aanstaan, maar wil je toch reanimatie-alerts ontvangen? Zet dan 097 00515 9109 in je contactenlijst in de Apple Contacts app, kies een onderscheidende sms-toon en maak dit contact een favoriet. U kunt in de nieuwste versie van iOS ook aangeven dat de Beltoon en de SMS-toon “altijd aan voor noodgevallen” staan. Ga vervolgens naar Instellingen – Niet storen en kies bij “Sta oproepen toe van” voor Favorieten. U zou dan, ondanks de ingeschakelde niet storen functie, een alarmtoon moeten horen bij een reanimatie-oproep. Check wel dat het geluid van uw telefoon niet uit of erg laag staat. Deze tip gaat ervan uit dat u uw beschikbaarheid in HartslagNu.nl op “altijd” (24 uur per dag) heeft staan.
 7. Als u een ander merk telefoon hebt met een niet-storen functie, ga dan na hoe u die specifiek kunt uitzetten voor HartslagNu.
 8. Heeft u een Android smart phone dan kan het zijn dat de App automatisch uit schakelt na drie dagen. Hoe u dat moet voorkomen staat beschreven in deze link.  Mocht bovenstaande allemaal geen oplossing bieden dan is er voor Android-telefoons nog een oplossing in de vorm van de ‘Fire-Alert’ applicatie. Hierin kunt u zoekwoorden ingeven waarop de app dient te reageren. Geef daarom bij de ‘trigger text’ het volgende in; HartslagNu OPROEP!
  Wanneer er een SMS binnenkomt met deze tekst dan zal deze app ook een geluid geven welke door de stille stand heen komt.
 9. Maakt u gebruik van een Samsung of One Plus? Dan adviseren wij u om app-optimalisatie uit te schakelen voor de HartslagNu-app. Door app-optimalisatie worden alle apps automatisch gesloten die 3 dagen niet meer gebruikt zijn. Helaas wordt de HartslagNu-app hierbij ook gesloten. Om uw locatie up-to-date te houden dient de HartslagNu-app echter altijd op de achtergrond mee te draaien en deze mag dus niet afgesloten worden. Hoe u app-optimalisatie op uw telefoon uitschakelt kunt u teruglezen in onderstaande link. Mocht u vragen hebben dan helpen wij u graag verder. Ook kunt u altijd contact opnemen met de support-afdeling van uw telefoonfabrikant. 
 10. Er is geen HartslagNu app beschikbaar voor Windows telefoons. U wordt via een SMS bericht gealarmeerd.
 11. Als u het sms bericht te laat binnen krijgt kan het zijn dat uw netwerk gereset moet worden. Dit kunt u doen doen door terwijl uw mobiele telefoon aan staat de simkaart uit de telefoon te halen. Daarna moet u een kwartier wachten, dan schakelt u de telefoon uit en plaatst u de simkaart weer in het toestel. Nu moeten de berichten weer “realtime” aankomen. Dit is van toepassing bij de volgende provider (s) : Vodafone.
 12. Hartveilig Wonen meldt problemen met SMS bij provider UPC zowel wat betreft e-mails als via de sms. Zij horen dat sms-berichten vaak niet of verlaat aankomen bij vrijwilligers. Helaas hebben wij hier geen invloed op. Het alarmeringssysteem biedt de sms aan de provider aan en kan zien dat dit goed gaat. De provider moet vervolgens het bericht versturen naar u. Het probleem is door Hartveilig Wonen kenbaar gemaakt bij UPC.
 13. Bij andere vragen of problemen met uw instellingen kunt u HartslagNu bereiken via deze link.

Nieuwe app Hartslagnu

Een veel voorkomend probleem is dat je de foutmelding krijgt dat je locatie niet kan worden bepaald. Hierbij het antwoord van de helpdesk voor dit probleem:

“De app dient op de achtergrond open te staan, zodat we uw locatie kunnen bepalen. Wanneer u twee maal op de home knop drukt en daar de app verwijdert, kunnen we uw locatie niet bepalen. Ook dient uw GPS signaal en internet/wifi aan te staan om u te kunnen alarmeren.

Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het zo zijn dat de telefoon zich 24 uur op dezelfde locatie bevindt (bijvoorbeeld thuis). Het toestel geeft dan geen nieuwe locatie af en de app geeft een melding dat er geen nieuwe locatie opgehaald kon worden. Deze melding kan als verwarrend worden opgevangen. Feitelijk is er niks aan de hand. Als u de app weer opent, wordt automatisch de locatie opnieuw bepaald.”

Meer tips van HartslagNu: ga naar hun website: https://hartslagnu.nl/burgerhulpverlening/tips-voor-jou-als-burgerhulpverlener/