Herkenbaarheid

Herkenbaarheid via hesje

Voor de bewoners van een woning en voor de overige hulpdiensten kan het nuttig zijn om jou te herkennen als burgerhulpverlener. Overweeg de aanschaf van een hesje REANIMATIE Burgerhulpverlener. Dit heeft alleen zin als je deze altijd voor het grijpen hebt.

HSN paspoort

In de nieuwe HartslagNu app zit in het menu het onderdeel “Mijn HSN Paspoort”. Je kunt een selfie maken en de foto opslaan. Dit paspoort kun je laten zien als iemand vraagt om te “bewijzen” dat je burgerhulpverlener bent. Sla de foto nu op!

Maak jezelf bekend als burgerhulpverlener bij binnenkomst en bij aankomst van andere burgerhulpverleners/hulpdiensten

Bedenk dat men 112 gebeld heeft en de komst van de ambulance verwacht. Als er dan opeens iemand anders binnenstuift, is het wel zo netjes om te melden wie je bent. Zeg bijv. “Ik ben burgerhulpverlener; ik ben gestuurd door 112; de ambulance komt er aan”.

Voor andere burgerhulpverleners die na je aankomen is het misschien niet duidelijk of je familie bent of een burgerhulpverlener. Zodra er iemand anders binnenkomt, communiceer dan goed dat je burgerhulpverlener bent en verdeel expliciet de taken.

Als de hulpdiensten binnenkomen, meld je dan als burgerhulpverlener en vertel hoe lang je al ongeveer bezig bent en hoeveel schokken de AED al heeft gegeven. Weet je of het slachtoffer hartpatiƫnt is, meld het dan ook.