Uw gegevens

HartslagNu

Als burgerhulpverlener in Amersfoort heeft u uw persoonlijke gegevens ingevoerd in ons alarmeringssysteem HartslagNu. Via dit systeem wordt je door de 112-meldkamer gealarmeerd. Zorg dus dat deze gegevens actueel zijn. Je kunt je gegevens aanpassen door in te loggen bij https://mijnhartslagnu.nl

Log in met je e-mailadres en het door jou bedachte wachtwoord. Hier vind je ook een link om je wachtwoord te resetten als je dat vergeten bent.

Hier kun je jouw beschikbaarheid opgeven.

Je kunt hier ook opgeven of u gealarmeerd wilt worden op basis van je woonadres en/of werkadres, of op basis van je actuele lokatie (zet hiervoor gps aan; deze instelling komt in de plaats van oproep op basis van uw woon- of werkadres).

Beschikbaarheid voor inzet

 • Stel je algemene beschikbaarheid in via mijnhartslagnu.nl (liefst “altijd beschikbaar”)
 • Ben je tijdelijk niet beschikbaar? Zet in de app Niet storen op “Aan”.
 • Word je opgeroepen en ga je? SMS dan “Ja” terug of klik op “accepteren” in de app)
 • Word je opgeroepen en kan je niet? Reageer dan niet (of in de app klik op “weigeren”)

Wijzigen van  je e-mailadres in HartslagNu
Heb je een nieuw e-mailadres? Wijzig dat dan in HartslagNu. Anders kunnen we je niet bereiken, bijv. om te waarschuwen dat je certificering verlopen is.

Wij kunnen als lokale partner van HartslagNu slechts bepaalde gegevens van onze burgerhulpverleners aanpassen. Helaas kunnen wij dit niet voor het emailadres en het wachtwoord. Wij hebben hier geen rechten voor.

Je kunt het zelf aanpassen via de website van hartslagNu of via de hartslagNu app.

Via de website van hartslagNu

 • Log in op mijnhartslagnu.nl met je oude emailadres en je wachtwoord
 • Ga naar Mijn Profiel
 • Klik op het potloodje bij Account Status
 • Daar zie je naast je email adres: wijzig emailadres
 • Klik op de tekst “wijzig emailadres”
 • Je krijgt dan een scherm waar je je nieuwe emailadres kunt invoeren. Je moet dan ook een wachtwoord invoeren.

Via de app van HartslagNu

 • Ga naar de app, log zo nodig in, als je nog niet bent ingelogd. Je logt in met je oude gegevens.
 • Ga naar Mijn Profiel
 • Klik op het potloodje in de rechterbovenhoek
 • Je ziet nu midden op de pagina een zwarte button met “wijzig emailadres”
 • Geef je huidige wachtwoord in en voer je nieuwe emailadres in.

Lukt het niet?

Neem dan contact op met de landelijke helpdesk van HartslagNu

Er staat een contactformulier op de website (onderaan “contact”) en op de app (contact in het menu) of bel 088-002 7000

Kom je er niet uit? Mail ons dan op databeheer@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Herhalingscursus: pas je gegevens aan anders ben je niet meer oproepbaar

Heb je een herhalingscursus gevolgd? Werk dan je certificeringsgegevens bij. Doe dit in ieder geval een keer per twee jaar. Zet een herinnering in je agenda.

Professional?

Ben je beroepshalve opgeleid om te reanimeren (medische beroepen, politie, brandweer, bedrijfshulpverlener) en krijgt je regelmatig intern trainingen, pas dan je certificeringsdatum aan? Je mag deze op maximaal 5 jaar zetten na de datum van invoer.

Certificeringsgegevens niet bijgewerkt?

Je wordt, na een aantal herinneringen per e-mail door het systeem van HartslagNu na enige tijd (en na aanmaningen) op “niet oproepbaar” gezet en uiteindelijk uit het systeem verwijderd. Is dat gebeurd, meld je dan opnieuw aan met een nieuw reanimatiecertificaat.

Problemen met uw registratie: neem contact op met HartslagNu of met databeheer@reanimatienetwerk-amersfoort.nl

Wijzigingen in geldigheidsdatum scholing en wat in te vullen in HartslagNu (17-12-2020)

Diploma’s van de NRR en ERC (dat zijn de diploma’s die wij afgeven) hebben geen geldigheidsdatum meer. Wat moet je invullen bij HartslagNu als geldigheidsdatum van je diploma? Zie dit nieuwsbericht van HartslagNu.

Tijdens de Coronacrisis wordt je toch opgeroepen, ook als je diploma formeel verlopen is. Dit omdat het nu niet mogelijk is om cursussen te volgen. Zodra het weer kan, vragen we je weer een herhalingscursus te volgen.

https://hartslagnu.nl/nieuws/geldigheid-scholingen/


Herhalingscursus of basiscursus?

Je kunt een herhalingscursus volgen zolang je een nog niet (maximaal 3 maanden) verlopen certificering heeft. Heb je jouw laatste cursus lang geleden gedaan, dan moet je opnieuw een basiscursus volgen. Bij onze herhalingscursussen beginnen we met een test om te kijken of u het protocol nog kent en hoe de kwaliteit van je reanimaties is. Wij doen dit met moderne poppen die de QCPR (Quality of CPR = reanimatie) meten. Wij focussen dan de cursus op het verbeteren van die kwaliteit, indien nodig, en verdiepen je kennis.

Scenariotraining

Bij de meeste van onze cursussen doen wij ook aan scenariotraining. Wij “spelen” dan een oproep van Hartslagnu na. De meeste cursisten vinden dit een nuttige aanvulling. Zij vinden dat zij beter zijn voorbereid op wat hen te wachten staat als ze reageren op een reanimatie-oproep.

Onze cursusagenda

Onze actuele cursusagenda met basis- en herhalingscursussen staat online op onze cursuswebshop. Je kunt hier ook boeken en betalen.  Je kunt specifieke cursusinformatie krijgen door te mailen naar cursusinfo@reanimatienetwerk-amersfoort.nl.